Interview Arnold Bezuijen – Professional

Kennismaking met Arnold Bezuijen:
Bluetech Engineering sprak met Arnold Bezuijen die sinds 2018 bij ons in dienst is. Arnold is bij Bluetech begonnen als detail engineer brandmeldinstallaties. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft Arnold voor één opdrachtgever gewerkt en dat is Chubb. Als engineer is Arnold verantwoordelijk voor het ontwerpen van brandmeld- en blusinstallaties. Vanaf het (technisch) bestek haalt hij de uitgangspunten uit het document waar de installatie aan moet voldoen en van hieruit begint hij met (de projectie, het project????) van de installatie.

Arnold is via zijn bestaande contacten in de brandmeldinstallaties terecht gekomen. Hij heeft hiervoor altijd in de autotechniek gewerkt als monteur. Hij bouwde verschillende installaties in auto’s, denk aan carkits, multimedia installaties etc. Als vooropleiding heeft Arnold een avondopleiding tot automonteur gevolgd. Aanvullend heeft hij veel verschillende cursussen gevolgd bij verscheidene automerken over hoe bepaalde installaties geïnstalleerd kunnen worden. Hier komt de kennis van Arnold over elektrotechniek vandaan.

Vanuit zijn hobby, racen met radio bestuurbare auto’s, kwam hij in gesprek met twee jongens die bij een branddetectiebedrijf werkten. Via deze jongens is hij bij Lobeco aan de slag gegaan. Bij Lobeco begon Arnold als onderhoudsmonteur van brandmeld-, inbraak- en toegangscontrole- installaties. Bij Lobeco heeft Arnold op eigen houtje zijn opleiding installatiedeskundige afgerond. Dit gaf hem nog meer kennis bij zijn werk als monteur. Vervolgens is hij door gaan leren tot onderhoudsdeskundige en projecteringsdeskundige.

Arnold had al langer de wens om als engineer te gaan werken. Helaas was dit bij Lobeco niet mogelijk. Hij werd geattendeerd op een oproep van Bluetech Engineering om opgeleid te worden tot engineer. Na een aantal positieve gesprekken is hij begonnen als junior engineer en heeft zich nu ontwikkeld tot volwaardig engineer.

Wat Arnold het leukste aan zijn werk vindt, is dat er eigenlijk geen enkele installatie hetzelfde is en dat je altijd een vrij specifiek bestek hebt waar een installatie aan moet voldoen. Je wordt altijd getriggerd om goed na te blijven denken wat je aan het doen bent. Vooral bij de grotere installaties, daar moet je extra goed je hoofd bij blijven gebruiken, met oog op de wet- en regelgeving en de wensen van de klant. Soms worden er in de verkoopfasen wel eens dingen verkocht, die technisch veel slimmer of handiger kunnen. Arnold vindt het erg leuk om hier zelf over na te blijven denken, dit geeft hem de uitdaging in zijn functie.

Een project wat Arnold goed is bij gebleven, is een project in het noorden van het land. Deze klant had zes gebouwen waarbij de brandmeldinstallaties moesten worden vervangen. Dit was een uitdaging omdat het moest op last van de brandweer. Als het niet voor het einde van het jaar af was, moest het bedrijf sluiten. In deze installatie werd er gebruik gemaakt van flitslichten (omdat er veel omgevingsgeluid is). Er moest een netwerk gemaakt worden zodat alle onderdelen van de installatie goed met elkaar zouden communiceren. Dit was een mooie puzzel waar Arnold zijn hoofd flink over heeft mogen breken en wat uiteindelijk een goed geslaagd project is geworden.

Arnold is werkzaam binnen de grote industrie, het is belangrijk dat deze bedrijven een goede brandmeldinstallatie hebben, ook omdat bedrijven dit verplicht zijn vanuit de overheid. Er is veel mogelijk om je te ontwikkelen en er zijn veel opleidingen en certificaten die je kunt behalen. Je bent eigenlijk nooit uitgeleerd, je zou zelfs nog kunnen doorleren richting bouwkundige veiligheid.

Arnold vindt Bluetech een hele fijne werkgever omdat er veel aandacht is voor de werknemer, leuke bedrijfsuitjes zijn waarbij er tijdens een ontspannen setting leuke activiteiten mogelijk zijn en je collega’s beter leert kennen. De soft skills trainingen heeft Arnold bij Bluetech Engineering mogen volgen en hier heeft hij veel aan gehad. Bluetech Engineering is een werkgever die zijn afspraken nakomt en oog heeft voor zijn werknemers.

Categories: Interview

Open chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?