Interview Michael Dubbelaar – Professional

Michael Dubbelaar werkt sinds 2014 bij Bluetech Engineering. Michael kwam bij Bluetech Engineering werken als brandtechnicus. In deze zes jaar heeft Michael voor vier verschillende opdrachtgevers gewerkt, waaronder Honeywell en Kuijpers. Wij vroegen Michael naar zijn ervaring met Bluetech Engineering en naar de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de brandbeveiligingstechniek.

Michael woont in Duitsland met zijn vrouw in een pittoresk landelijk dorpje. Naast zijn werk heeft Michael ook nog veel hobby’s: Michael is namelijk spinning instructeur en is groot fan van autosport en bezoekt verschillende races.

Michael is begonnen met de MTS Elektrotechniek. Hij is daarna gestart met werken als monteur bij een plaatselijke installateur. Daar is hij in aanraking gekomen met het monteren van brandmeldinstallaties. Na twee jaar in de buitendienst is hij naar de binnendienst overgestapt als tekenaar/werkvoorbereider. Vervolgens heeft Michael de switch gemaakt naar GTI (nu ENGIE), daar kreeg Michael zijn eerste eigen project. Hier is hij in aanraking gekomen met de systemen van Honeywell en Notifier en heeft hier alles over deze systemen geleerd en over het programmeren hiervan.

Wat Michael zo leuk vindt aan zijn werkzaamheden binnen de brandbeveiliging, is de afwisseling in zijn werk. Het zijn altijd specifieke uitdagingen die elk project weer anders maken. Elk kantoor heeft wel weer andere eigenschappen waardoor je weer opnieuw moet gaan puzzelen hoe dit het beste en het meest veilig kan worden beveiligd.

Het project wat Michael het beste bijstaat vanuit zijn carrière is de Universiteitsbibliotheek in Utrecht. Dit was zijn allereerste project. Hier was hij verantwoordelijk voor de gehele brandmeldinstallatie. Denk hierbij aan: sprinklers, brandmeldcentrale en vides.

Michael is op dit moment technical service engineer en technical support medewerker bij Honeywell. Dit houdt in dat Michael de vraagbaak is voor installateurs die er niet meer uitkomen met het programmeren van hun brandmeldcentrale. Michael is de progammeer-guru bij Honeywell.

Grote installaties bieden Michael veel uitdaging. Hij vindt het leuk om mee te denken en sturing te geven aan de klant en deze verder op weg te helpen. Michael maakt dan zelf de programmering en kan dan verschillende tests uitvoeren om te kijken of het op de juiste manier werkt.

De brandbeveiligingsbranche biedt een goed toekomstperspectief omdat het verplicht is vanuit de wet en alle installaties gaan om en nabij de tien jaar mee. Het is een blijvende branche die niet plotseling zal ophouden te bestaan. Daarbij ontwikkelt deze branche zich ook ontzettend snel en zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van brandmeldcentrales.

Michael heeft ooit de keuze gemaakt voor Bluetech Engineering als werkgever omdat hij bij Bluetech Engineering de ruimte kreeg en nog steeds krijgt om zich te ontplooien en te ontwikkelen. Bluetech geeft Michael de ondersteuning die hij nodig heeft. Op sommige moment is deze ondersteuning intensief met veel wederzijds contact. Bluetech Engineering staat altijd voor je klaar en denkt met je mee.

Categories: Interview

Open chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?